Produkten har blivit tillagd i varukorgen

NYHETSBREV SEPTEMBER 2018

 

Många hästar har nog fått gå lite extra länge på beten i år p.g.a. den stora foderbristen, och då kan det vara lätt att glömma att det ändå är hög tid för maskkontrollerna. Av dom prover vi fått in hittills tycker vi att det är en stor andel som har låga EPG-värden. Det skulle kunna förklaras med att larverna inte klarat sig lika bra i torkan som varit i sommar. Det innebär att det kanske är ännu färre hästar som behöver avmaskas i år än det brukar vara!

Behöver man inte avmaska är det som vanligt viktigt att veta om det finns förkekomst av stora blodmaskar. Den förekomst som syns nu har hästarna smittats med föregående år, vilket innebär att de stora blodmaskarna som hästarna burit på sedan dess inte påverkats av torkan i år.

 

Om man beställer prover för många hästar samtidigt är priset lägre, så försök få med alla hästar i stallet i provtagningen! Ju fler som kontrolleras desto större facit över hur det ser ut på markerna får man!

Har din häst drabbats av svårläkta sår i sommar? Då kan orsaken vara att de infekterats av larver från magmasken Habronema. Larverna sprids med flugor och kan orsaka inflammerade sår och ögon. Viktigt är att hålla såren rena, skydda ögonen från flugor och kontakta veterinär för ev. avmaskning och hjälp att behandla såren.

              

ANALYSER

 

GRUNDANALYS PLUS+

EPG-räkning av blodmask, spolmask och  fölmask. Bandmaskanalys samt odling för stor blodmask. 

529:-


GRUNDANALYS 

EPG-räkning (ägg/gram träck) av blodmask, spolmask, fölmask

Fr. 179:-


ODLINGSANALYS STOR BLODMASK

169:-


BANDMASKANALYS

189:-


GRUNDANALYS inkl.ODLINGSANALYS stor blodmask

343:-


GRUNDANALYS inkl.BANDMASKANALYS

363:-

Vi har en hel del sårprodukter i butiken, varav en del inte är så vanliga på marknaden. På hemsidan, maskkontroll.se, hittar du fler!

ANIMAL INTEX - ett måste för alla stallar!

Bandage för alla typer av sår, även hovbölder. När Animalintex används varmt ökar blodflödet till det skadade området, drar ut infektioner och påskyndar läkningen. Vid sträckningar, svullnader, slag etc. används en kyld Animalintex. Används även i torrt tillstånd på ett rent, öppet sår. 

139:-


HONUNGS SALVA - sårläkande och antibakteriell

Honung är sedan århundraden känt för sin sårläkande effekt och antibakteriella egenskaper. I kombination med bivax och rapsolja blir den en fantastisk salva för skoskav, brännsår och de riktigt svårläkta såren.

                                                                              299:-

 


Animal Polster - fäster överallt!

Animal Polster är ett starkt självhäftande ytterförband som fäster direkt på pälsen på alla djur. Synnerligen effektiv när skadan eller såret sitter på ett "omöjligt" ställe.

249:-


 

SORBACT Compress - binder bakterier och svamp

Sorbact® behandlar alla typer av sår och används flitigt av veterinärer. Genom en naturlig verkningsmekanism binder Sorbact® bakterier och svamp. Sorbact® innehåller inte antiseptika eller andra toxiska substanser.

Ett flertal Sorbact®produkter finns i vårt sortiment.

                                         90:- / 5-pack kompresser


Animal Soft - perfekt även till hundtassar!

Perfekt för att t.e.x. fästa kompresser, linda tassar, spenar och mindre ställen då den är smidig och formbar. En beprövad produkt sedan många år!

159:-


VEGEBOM - anti-inflammatorisk salva

Vegebom används bl.a på: torr hy och sommareksem, mugg, ansträngda ben och senor, muskelömhet, vid mjölkstockning (ej farligt för fölen), den är insektsavstötande, mjukgörande och verkar avsvällande. Salvan är lätt antiseptisk och har smärtstillande och antiinflammatorisk effekt. 

                                                     139:-


Om du har något önskemål om vad vi ska skriva i nyhetsbreven så hör av dig på info@maskkontroll.se eller på facebook!

 

Kontaktuppgifter

Equippo lab, Box 24

745 21 Enköping

tel. 0171-14 22 00

Org.nr  656744-6531, info@maskkontroll.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.


 

 
Våra analyser
Produkter

Handla

Information