Produkten har blivit tillagd i varukorgen

 
 

NYHETSBREV AUGUSTI 2018

Hösten närmar sig, hästarna kommer hem från betet och allt rullar på som det brukar efter sommaren. En fördel som den torra sommaren kan ha haft med sig är att parasiterna inte klarat sig lika bra. Kanske bär hästarna på en lägre smitta än de brukar och man därmed kan låta bli att avmaska även hästar som brukar ha höga värden?

Men när ska man göra höstens prover, och vilka prover ska man välja? Det är en av dom vanligaste frågor vi får just nu och här tänkte vi försöka ge lite klarhet i hur man ska provta och eventuellt avmaska inför vintern!

Missa inte heller våra produkt-tips längre ner på sidan som är extra aktuella den här årstiden!

 
 

Min häst flyttar hem från betet nu 

Om du vet att betet varit fritt från stora blodmaskar - gör en grundanalys. Komplettera gärna med odling om din häst inte är avmaskad senaste året. 

Om du inte vet om betet varit fritt från stora blodmaskar - gör en grundanalys för att ta reda på om det finns avmaskningsbehov nu. För att inte riskera att markerna smittas med stora blodmaskar i vår, gör en avmaskning med ett ivermectinpreparat oavsett vad provet visat, gärna lite senare men senast i november.  Om din häst blivit smittad med stor blodmask den här säsongen kan den inte smitta dom nya markerna förrän i vår!

Min häst har inte gått på andra beten

Grundanalys som vanligt, komplettera med odling för stor blodmask om din häst inte är avmaskad senaste året. Analyserna kan göras nu, men en ev. avmaskning är bättre att lägga lite senare när det blivit kallare och risken för återsmitta inte längre är lika stor.

Min häst är bukig/mager/raggig/får koliker eller verkar må dåligt på annat sätt

Komplettera med bandmaskanalys

 

Och glöm inte att ta reda på om avmaskningen har haft effekt mot små blodmaskar och spolmask! Det gör du med en Effekt- och resisitenskontroll ca 10 dagar efter avmaskningen.

 

ANALYSER


GRUNDANALYS PLUS+

EPG-räkning av blodmask, spolmask och  fölmask. Bandmaskanalys samt odling för stor blodmask. 

529:-


GRUNDANALYS 

EPG-räkning (ägg/gram träck) av blodmask, spolmask, fölmask

Fr. 179:-


ODLINGSANALYS STOR BLODMASK

169:-


BANDMASKANALYS

189:-


GRUNDANALYS inkl.ODLINGSANALYS stor blodmask

343:-


GRUNDANALYS inkl.BANDMASKANALYS

363:-


 

Produkt-tips

 

MediBit - förenklar avmaskningen

Har du problem med att avmaska din häst? Det är viktigt att hästen får i sig hela dosen när man avmaskar, annars kan det skapas resistens hos maskarna. Med MediBit går avmaskningen lätt och snabbt! Sätt bettet i hästens mun och spänn fast remmen . Avmaskningsmedlet trycks sedan i bettet och hamnar bak på tungan. Inget onödigt spill och kladd!

229:-


BOT KNIFE - avlägsnar enkelt styngflugeägg

Med BOT knife skrapar du enkelt bort styngflugeäggen från din häst. BOT knife är speciellt utformad för att nå in där äggen fäster.

75:-


SORBACT Compress - binder bakterier och svamp

Sorbact® behandlar alla typer av sår och används flitigt av veterinärer. Genom en naturlig verkningsmekanism binder Sorbact® bakterier och svamp. Sorbact® innehåller inte antiseptika eller andra toxiska substanser.

Ett flertal Sorbact®produkter finns i vårt sortiment.


Animal Polster - fäster överallt!

Animal Polster är ett starkt självhäftande ytterförband som fäster direkt på pälsen på alla djur. Synnerligen effektiv när skadan eller såret sitter på ett "omöjligt" ställe.

249:-


Om du har något önskemål om vad vi ska skriva i nyhetsbreven så hör av dig på info@maskkontroll.se eller på facebook!

 

Kontaktuppgifter

Equippo lab, Box 24

745 21 Enköping

tel. 0171-14 22 00

Org.nr  656744-6531, info@maskkontroll.se

Produkter