Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Nyhetsbrev februari 2019

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FEBRUARI 2019


VI FYLLER 10 ÅR!

I år är det hela 10 år sedan Equippo lab startades! Det firar vi bl.a. genom att ha jubileumspriser där du kan köpa grundanalyserna till samma pris som för 10 år sedan!

 1-2 hästar 199kr, 3-9 hästar 179kr, 10 och fler 159kr

STOR BLODMASK

Nu hittar vi mycket stora blodmaskar! Om du inte avmaskat i höstas börjar det bli en bra tid att ta reda på om din häst är smittad. Eftersom maskens livscykel är minst 6 månader lång så är det nu man ser den smitta som plockats upp i somras. När våren kommer börjar den spridas i hagarna, så är hästarna smittade nu är det bra att hinna avmaska innan värmen kommer. I de hagar som användes i somras finns det fortfarande smitta och man bör ta till åtgärder för att få dom rena. I senaste kontrollen hittade vi så mycket som förekomst av stor blodmask i 30% av proverna!  

Även bandmaskens livscykel är lång, ca 4 månader, så om du inte avmaskat med ett preparat som har effekt mot bandmask i höstas eller senare (Equimax, Cydectin comp. Ivomec comp. Noromectin comp) är det lämplig tid att även göra en bandmaskanalys. 

Provrör innehållande blodmaskar

Nu under lågsäsong hinner vi lägga ännu mer tid på våra egenkontroller. Det innebär bl.a. att vi gör dubbelkontroller av odlingar för stor blodmask. Vi håller också på och arbetar med hemsidan vilket gör att det ibland kan se lite rörigt ut, men snart är vi klara!  


Vi söker personal!

Bor du nära Enköping och vill jobba hos oss i vår? Under högsäsongen som varar ca apr-jun är vi i behov av extra personal. Kontakta oss på info@maskkontroll.se, eller på telefon 0171-14 22 00 om du vill veta mer!


Högsta kreditvärdighet

Equippo lab har tilldelats högsta kreditvärdighet! För att bli godkänd ska företaget vara ett aktiebolag och omsätta mer än två miljoner, varit verksamt i över 10 år och ha nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt.

ANALYSER

 

GRUNDANALYS PLUS+

EPG-räkning av blodmask, spolmask och  fölmask. Bandmaskanalys samt odling för stor blodmask. 

575:-


GRUNDANALYS 

EPG-räkning (ägg/gram träck) av blodmask, spolmask, fölmask

Fr. 189:-


ODLINGSANALYS STOR BLODMASK

185:-


BANDMASKANALYS

219:-


GRUNDANALYS inkl.ODLINGSANALYS stor blodmask

374:-


GRUNDANALYS inkl.BANDMASKANALYS

399:-


Har du inte fått ditt provsvar? Det verkar som att en del av provsvaren hamnar i skräpposten, framförallt när det gäller hotmail- och live-adresser.

 
 

Produkt-tips!

 

HÄSTTERMOMETER - Safe Horse

Specialutvecklad termometer för häst. Lätt att hålla i och mäter snabbt temperaturen med stor noggrannhet.

                                                    259:-


HIPPOSAN - mjukgörande och skyddande salva

Innehåller inget vatten, parfym eller andra tillsatser.

Förebyggande vid begynnande besvär i karleder, förhårdnader i sadelstad, armbågsspetsar. sprickor i mungiporna mm.

169:-


GRABBER FOOT WARMER

Håller fötterna varma långa tävlinsdagar, på träningen eller uteritten! Passar även utmärkt när du går på tur, är i skidbacken, eller närsomhelst när du känner dig kall om fötterna.

Fotvärmaren börjar omgående fungera när den kommer i kontakt med luften. Den har en genomsnittlig temperatur på 35 grader och en maxtemperatur på 39 grader, och värmer i minst 5 timmar.                     

 265:- 


Steel Joint

Mineral och vitaminbrist kan leda till att din häst får upprepade ledinflammationer, försämrad hovkvalité och hos unghästen skelettförändringar. Kombinationen av byggstenarna i STEEL JOINT gör produkten unik på marknaden. Som bonus får din häst en förbättrad hovkvalité!

STEEL JOINT går än så länge inte att beställa utan säljs endast i butiken. 


Om du har något önskemål om vad vi ska skriva i nyhetsbreven så hör av dig på info@maskkontroll.se eller på facebook!

 

Kontaktuppgifter

Equippo lab, Box 24

745 21 Enköping

tel. 0171-14 22 00

Org.nr  656744-6531, info@maskkontroll.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.


PrenumereraDela

Våra analyser
Produkter

Handla

Information