Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

 

NYHETSBREV JANUARI 2020

Dags för kontroll av 1-åringarna!

Har du en unghäst? Som kanske t.o.m. hostar? Då är det högaktuellt med spolmaskkontroll. Resistens hos spolmaskar finns redan så man bör aldrig avmaska utan att först ta reda på om det behövs.  Bara föl avmaskas förebyggande. Behöver du avmaska så ta gärna reda på om avmaskningen har haft effekt genom att göra en Effekt och resistenskontroll ca 10 dagar efter avmaskningen. Spolmaskkontroll ingår i GrundanalysenLäs mer om spolmask längre ner i nyhetsbrevet. 

Nya hästar och hästar med symptom som kan tyda på mask, bör alltid kontrolleras så grundligt som möjligt. Symptom kan vara bl.a. att hästen blir bukig, raggig, mager, får kolik, hosta eller svullna ben. Grundanalys plus+ innehåller kontroll av blod-, spol-, föl- och bandmask, samt odling för stor blodmask. 

ANALYSER


Vill du veta mer om mask?

Spolmask är framförallt unghästens parasit. Ungefär ett halvår efter att fölen fått sina 2 förebyggande avmaskningar är det dags att kontrollera om det behövs ytterligare någon. För dig som vill veta mer hittar du här lite kort fakta om SPOLMASKAR (Parascaris equorum)Läs mer

 Den vuxna spolmasken kan bli ända upp till 50cm lång.


 

Vilka analyser ska jag välja?

Det finns en mängd olika analyser, hur vet man vilken man ska välja? Här kan du få hjälp och vägledning!


PRODUKTER

Du vet väl att vi även säljer en del hästprodukter?

Framförallt har vi inriktat oss på veterinärvårdsprodukter som inte alltid är så lätta att få tag i. Ladda upp förrådet så att det du behöver finns hemma när olyckan är framme.


MÅNADENS PRODUKTTIPS!

 

Trasiga täcken? Laga enkelt med TEAR-AID!

Oumbärlig reparationslapp som kan laga revor och hål i nästan alla material. Transparent, elastisk och mycket stark!


Equippo lab samarbetar med FirstVet

FirstVet kan efter videosamtal med häst och djurägare, förskriva avmaskningsmedel baserat på hästens ålder, tidigare utförda behandlingar, smittryck, betes-rutiner samt individuellt resultat av träckprov som bifogas vid bokning.

 
 

 

Equippo lab

Box 24

745 21 Enköping

 

Tel. 0171-14 22 00

org.nr 556774-6531

info@maskkontroll.se

Följ oss på facebook

 
 

 

Våra analyser
Produkter

Handla

Information