Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

 

NYHETSBREV JANUARI 2021

Är det någon mening med att göra träckprov på vintern?

Svaret är ja, men det beror även på anledningen. Att man oftast inte gör prover vintertid är att det helt enkelt inte är säsong för avmaskningar. Rutinmässigt gör man kontrollen på våren i anslutning till eventuella avmaskningar för att undvika att markerna smittas, och på hösten för att undvika att hästen går med skadliga, eller stora mängder mask. 

Om hästen skulle ha symtom som kan tyda på mask finns det absolut anledning till att göra analyser året runt. Då är det i första hand bandmask och stor blodmask man bör leta efter, men även väldigt stora mängder små blodmaskar kan ge symtom. Tänk bara på att det inte är någon mening med att göra en odling för stor blodmask om du avmaskat i höstas, och en bandmaskanalys om du då använt ett preparat som tar bandmask. Symtom kan vara t.ex. koliker, avmagring, raggig päls, att hästen blir bukig eller att benen svullnar.

ANALYSER


 

Det finns en mängd olika analyser, hur vet man vilken man ska välja? Här kan du få hjälp och vägledning!


 

Du vet väl att vi även säljer en del hästprodukter? Framförallt har vi inriktat oss på veterinärvårdsprodukter som inte alltid är så lätta att få tag i. Ladda upp förrådet så att det du behöver finns hemma när olyckan är framme!


Produkttips!

Värmesulor

Frys inte om fötterna! Med värmesulor håller du dina fötter varma långa dagar i stallet, på träningen eller uteritten. Passar även utmärkt i skidbacken eller närsomhelst när du vill slippa kalla fötter!

Vegebom hudsalva

Vegetabilisk anti-inflammatorisk och antiseptisk salva för hud och muskler. Salvan har en avsvällande, lugnande och smärtstillande effekt


FirstVet kan hjälpa dig med recept och rådgivning efter att du fått ditt provsvar

FirstVet kan efter videosamtal med djurägare, förskriva avmaskningsmedel baserat på hästens ålder, tidigare utförda behandlingar, smittryck, betes-rutiner samt individuellt resultat när du fått svar på din maskkontroll. Bifoga denna vid bokning.


 

 

Equippo lab

Box 24

745 21 Enköping

 

 

Tel. 0171-14 22 00

org.nr 556774-6531

info@maskkontroll.se

Följ oss på facebook

Våra analyser
Produkter

Handla

Information

Kundtjänst