Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Nya odlingsrutiner

 

Eftersom vi sett att det kan finnas förekomst av stora blodmaskar trots 0 EPG har vi ändrat våra odlingsrutiner.

0 EPG betyder inte att hästen är helt fri från mask, det finns det i stort sett inga hästar som är, utan det betyder att förekomsten av blodmaskägg är så liten att inga ägg har hittats i analysen. När man gör odlingen för stor blodmask använder man en större mängd träck än vid grundanalysen och ökar därmed chansen att få med fler ägg. Stora blodmaskar brukar förekomma i mycket lägre mängd än dom små, men vid lågt EPG kan det hända att det t.o.m. är fler stora blodmasklarver i odlingen än det är små!  

Statistik vi gjort senaste halvåret har visat attöver 30% av hästarna som har förekomst av larver från stor blodmask har mellan 0-75 EPG! Endast 13% ligger över 1000 EPG. Då är det ändå ett stort mörkertal eftersom de allra flesta hästar som har 0 EPG har det inte gjorts någon odlingsanalys på!   

På denna bild syns till vänster friska blodkärl och till höger blodkärl skadade av stora blodmaskar. (Foto University of Pennsylvania)

  

Här är en mikroskopbild av stora och små blodmasklarver hos en häst med lågt EPG. Det finns endast enstaka larver från små blodmaskar!

 

Vi har därför gjort följande ändringar på analyserna;

 

GRUNDANALYS - här ingår inte odlingsanalys. Om du skulle ångra dig efter att du fått ditt material går det att kryssa i "odlingsanalys" som tillval. Denna faktureras då i efterhand och faktureringsavgift tillkommer.

 

GRUNDANALYS INKL.ODLING STOR BLODMASK - här ingår alltid en odlingsanalys,oavsett EPG och den betalas i samband med din beställning.

EPG kommer inte heller anges med 0, utan istället < 25, vilket betyder att vi inte funnit några ägg i analysen.

 

 
Våra analyser
Produkter

Handla

Information

Kundtjänst