Produkten har blivit tillagd i varukorgen

 

 

 

Nyhetsbrev Oktober 2013

 


Kampanj:  - NY PRODUKT!

CORTAFLEX för hästens leder - Rekommenderas av ledande veterinärer!

CORTAFLEX

Slitet och skadat brosk i lederna är orsak till artros, smärta och stelhet. Glukosamin och kondroitin är ämnen som hjälper kroppen reparera brosket. Glukosamin har även anitinflammatoriska egenskaper. Forskningen kring detta är baserad på att man injicerar dessa ämnen i lederna - ett kirurgiskt ingrepp! När man ger det i fodret ska det via blodet hitta sin väg till cellerna i lederna där de behövs. Problemet är att dessa molekyler är för stora för att passera kapillärväggarna och blir kvar i blodomloppet för att sedan gå ur kroppen som "avfall". 

Hur fungerar då Cortaflex? 

Molekyler av gluosamin och kondroitin bryts ner i de mindre beståndsdelarna, glukaronsyra, proline, glutaminsyra, L-glutamin, asparginsyra och glycene. Dessa ämnen kan sedan lätt passera från blodet till cellerna i lederna och ge dem de ämnen cellerna behöver för att reparera brosk och förbättra den smörjande (Synovial) vätskan. 

Cortaflex är berikat med hyaluronsyra (HA) för ännu större effekt på lederna, särskilt de som har haft alltför stort slitage. HA är en viktig del av ledvätsksan, vilken förser leden med vätska och brosket med näringsämnen. 

 

Problem with chondroitin and glucosamineSolution with smaller molecules

 

Finns även Cortaflex HA Super Strength Solution, vilken innehåller mer koncentrerad hyaluronsyra. Det rekommenderas att börja kuren med denna. 

Equine Cortaflex HA - för hästens leder

CORTAFLEX REKOMMENDERAS AV LEDANDE VETERINÄRER! 


Glöm inte höstens provtagning! 

Vilka analyser är lämpliga att göra nu?

Grundanalys - för att få en uppskattning om hur stor smitta hästen bär på av vuxna blod-, spol-, och fölmaskar. Avmaska om det behövs så att hästarna inte behöver bära på stora mänger över vintern.

Pris Grundanalys: 159-199:-/häst beroende på antal hästar.

Odling/Stor blodmask - om du inte avmaskat senaste halvåret bör du göra en kontroll så att din häst inte bär på stora blodmaskar. Om den blivit smittad i somras går det ännu inte att se i en analys eftersom masken har en lång livscykel, därför är det bättre att vänta med odlingen till i vinter. Men glöm den inte! Stora blodmasken är hästens farligaste parasit och kan orsaka stora skador, därför är det mycket viktigt att ta reda på om hästarna bär på smitta, och därmed också har smittat markerna. Är markerna smittade bör man lägga upp en betesplanering som sträcker sig ett par år framåt. Passa på att beställa analysen som bara heter "Odling", så kan du skicka in det provet senare även om du gör grundanalysen nu. Du beställer i så fall två analyser; "Grundanalys" där du väljer alternativet "ej odling", och analysen "Odling". 

Pris Odlingsanalys: 139:-/prov (går att göra som samlingsprover med max 5 hästar/prov)

Bandmaskanalys - En nyligen utförd studie visar att bandmaskförekomst är 16 gånger vanligare hos hästar med kolik än hos andra hästar. En gammal studie har tidigare legat till grund för att man ansett bandmasken som relativt harmlös, och rådgivningen har ibland t.o.m. varit att man inte ens behöver avmaska vid påvisad förekomst. Tyvärr har nog smittspridningen ökat onödigt mycket p.g.a. detta. Bandmaskanalyser bör man göra om hästen har problem som kan tyda på bandmask. Dessa symptom kan vara koliker, svullna ben, beteendestörnigar, att hästen får raggig päls, blir mager eller bukig etc. Det är också bra att göra en kontroll ibland även om hästen inte har symptom, så kanske man slipper onödiga koliker! En ökni ng av bandmaskägg brukar synas under vår och höst, men förekomst syns under hela året. Det tar 4-6 månader från att hästen smittats innan man kan se förekomst i en analys, så än kan det vara lite tidigt att se sommarens smitta. 

Pris Bandmaskanalys: 169:-/individprov, 199:-/samlingsprov (max 3 hästar/samlingsprov)

Om du planerar att göra analys för stor blodmask eller bandmask längre fram, passa på att beställa nu så glömmer du inte!


 

Det 24 oktober är det dags för oss att besöka Hogsta ridsport igen! Kom förbi om du har möjlighet, och passa på att lämna in träckprov för 100:-!

Hogsta Ridsport

 


 

 

Med vänlig hälsning

Personalen på Equippo lab

Gilla oss på facebook!  

Equippo Lab - maskkontroll AB
Box 24, 745 21 Enköping

Tel: 0171-14 22 00, mobil 0767 - 88 37 27
E-post: kontakt@maskkontroll.se Organisationsnummer: 556774-6531

 

Vill du avanmäla dig från vårt nyhetsbrev? Klicka då här

 
Våra analyser
Produkter

Handla

Information

Kundtjänst