Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Här hittar du det senaste nyhetsbrevet samt forskning och studier.

Här hittar du det senaste nyhetsbrevet samt forskning och studier.

NYHETSBREV MARS 2019

Nu vaknar maskarna!

"Vaknar" är egentligen inte riktigt rätt ord för dom flesta är vakna året runt, men med ljuset och värmen blir dom mer aktiva och smittspridningen sätter fart!Är det för tidigt att göra prov?

Det är en av de vanligaste frågor vi får just nu. Det går att göra prover året runt, men eftersom aktiviteten och smittspridningen är lägre under vintern kan värdena också ibland bli något lägre. Finns det behov att avmaska nu så ser man det ändå. Detta gäller små blodmaskar.


Vad gäller för stor blodmask och bandmask?

Bandmask och framförallt stor blodmask bör man se till att få bort. Stora blodmaskens larver övervintrar i markerna så om hästarna bär på dom nu så är även markerna smittade. Har man inte tillgång till rena hagar får man helt enkelt försöka få bort smittan genom att avmaska enligt ett program så att man bryter maskens livscykel. Just nu sprids inte smittan i hagarna eftersom det är kallt, så ser man till att hästarna är rena från masken så sprids ingen smitta när det börjar bli grönt! Men det är viktigt att veta om smittan finns, man ska inte avmaska utan att först göra en kontroll! Avmaskar man inte "rätt" , d.v.s. rätt preparat, rätt tidpunkt etc. så kan smittan finnas kvar utan att man vet om det.


Vill du jobba hos oss i vår?

Vi söker nu personal till högsäsongen i vår som varar ungefär från mitten på april till början av juni. Arbetsuppgifterna består till största delen av preparering av prover, men även en del administrativt arbete kan förekomma. Det är viktigt att man är noggran, och tempot är ofta högt så det är bra om man är stresstålig. Det krävs ingen utbildning eller erfarenhet utan upplärning sker på plats. Anställningen är på timme vid behov så det kan bli både korta och långa dagar, allt beror på mängden post som kommer in på morgonen! Oftast kan vi planera några dagar före/veckan innan hur mycket man kan komma att behöva arbeta, men det är bra om man även har möjlighet att rycka in med kort varsel.
Låter det intressant? Välkommen att höra av dig till info@maskkontroll.se eller tel. 0171 14 22 00!

2019-03-18
Våra analyser
Produkter

Handla

Information