Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Grundanalys Plus+ - Komplett träckprovsanalys för häst

Detta är den kompletta träckprovsanalysen. Här ingår EPG-räkning av blodmask, spolmask och fölmask, samt kvalitativ analys av bandmask och odling för stor blodmask.

- Små blodmaskar har i stort sett alla hästar och de är oftast rätt harmlösa. Hästarna bör dock inte bära på en hög smitta.
- Spolmask är det nästan bara unghästar som har. Föl bör avmaskas förebyggande för att inte bli allvarligt sjuka.
- Fölmask brukar försvinna innan fölet är 6 månader och ställer sällan till problem.
- Bandmask kan många hästar ha utan att få symtom men den kan också orsaka bl.a. koliker.
- Stor blodmask (S.vulgaris) är hästens farligaste parasit och man bör göra regelbundna kontroller. Om hästarna är smittade måste man se till att få markerna rena. Har hästen smittats eller om du avmaskast de 6 senaste månaderna går det ännu inte att se någon smitta. Hästarna smittas inte i hagarna under vintern,

Obs! Om du avmaskat det senaste halvåret går det ännu inte att se förekomst av stor blodmask. Om hästen plockat upp smittan eller om du avmaskat de senaste 6 månaderna med ett preparat som har effekt mot bandmask går det ännu inte att se förekomst av den. Smittan sprids inte under vintermånaderna. Svar på grund- och bandmaskanalys får du samma dag provet är gjort, odlingsanalysen ta ca 2 veckor innan det är klart.