Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Ta kontroll med maskkontroll

Det finns bara ett enda sätt för dig som hästägare att försäkra dig om att du avmaskar din häst på rätt sätt - det är genom att göra en maskkontroll. Utan träckprovsanalys är det svårt att veta om man behandlar hästen mot rätt slags parasit eller om hästen ens behöver behandling. Att avmaska hästen ”för säkerhetens skull” utan att ha underlag för om det verkligen är nödvändigt kan ha negativa konsekvenser - resistenta maskar kan göra hästen sjuk senare i livet.

De olika parasiterna ger olika symtom och vissa typer är farligare än andra. Alla hästar bär på en viss mängd små blodmaskar och det är endast när hästarna har en hög smitta som de ska behandlas. Den stora blodmasken räknas som den farligaste parasiten och om en häst bär på stora blodmaskar är det viktigt att hela flocken avmaskas. Vi erbjuder kvalitativa analyser för att din häst ska få rätt medicinering samtidigt som du motverkar att parasiterna ska spridas till andra hästar.

Under ANALYSER kan du beställa hem provmaterial för att ta reda på om din häst har en stor mängd små blodmaskar, bandmask, spolmask, springmask, fölmask eller stor blodmask. Följ instruktionerna och skicka därefter tillbaka proverna till oss. Vi hör av oss så fort vi fått fram ett provsvar, vilket oftast är samma eller nästa dag. Om du känner dig osäker när du ska tolka provsvaret har vi en veterinär kopplad till laboratoriet som du kan kontakta med dina funderingar.

Våra analyser
Produkter

Handla

Information