Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Rådgivning och eventuell avmaskning

 

Från och med den 15 oktober 2007 blev i stort sett alla läkemedel till livsmedelsproducerande djur receptbelagda, huvuddelen av de läkemedlen är avmaskningsmedel. Enligt lag/receptföreskrifter kan en veterinär skriva ut avmaskningsmedel till häst UTAN att ha undersökt hästen. Krav finns dock på att veterinären skall vara väl förtrogen med hästhållningen och att avmaskningsprogrammet kontrolleras med hjälp av träckprov.. Ytterligare information finns på läkemedelsverkets hemsida under Hälso- och sjukvård.

 

För rådgivning och eventuell receptutskrift av avmaskningsmedel kontaktar du valfri veterinär/Distriktsveterinär för hjälp. www.distrtiktsveterinarerna.se.

Du kan också kontakta leg.vet.Anna-Lena Hellqvist som finns hos oss på torsdagar kl. 14-16. Du når henne på tel. 070-7531019. Övrig tid går det att skicka mail på recept@maskkontroll.se, hon svarar då i mån av tid. Ange personnummer, telefonnummer, hästens namn, födelseår, ras, kön och vikt. Bifoga länken med svaret på träckprovet. Receptarvodet är 150:-. 

Det finns även mycket information på hemsidan och du kan kontakta oss på labbet på tel. 0171- 14 22 00  eller kontakt@maskkontroll.se om du har frågor. 

 

 

 

 

Produkter