Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Hästens immunförsvar: Vanliga frågor och svar

Nedan har vi samlat svar på vanliga frågor som vi fått. Hittar du inte den information du söker är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.

 

 

 

Hur bygger hästen själv upp sitt eget immunförsvar mot parasiterna?

Genom att de utsätts för smitta. Unga hästar har ofta en högre mängd parasiter just eftersom de inte hunnit bygga upp samma immunitet. Naturligtvis ska de inte bära på en stor smitta, men man ska undvika att avmaska vid låga värden, OM det inte är förekomst av stor blodmask - då ska de avmaskas.

  
   

Hur bedömer ni risken med överavmaskning och att parasiterna blir resistenta mot avmaskningsmedlen?

Resistens uppstår när maskarna utsätts för avmaskningsmedel, men kanske inte alla maskar dör. De som överlever bygger upp sin resistens mot medlen och för dessa gener vidare - sedan finns ingen återvändo! Det blir inte roligt när vi står där och inte längre har några preparat som fungerar! Avmaska ska man göra rätt, och när det behövs. Det är viktigt att ge rätt preparat och att inte ge för låg dos eftersom det ger maskarna möjlighet att överleva och bygga upp sitt försvar mot preparaten. För att ta reda på att avmaskningarna fortfarande har effekt kan man i bland göra ett nytt prov ca 10-14 dagar efter avmaskningen. 

  
   

Tillbaka till FAQ

Våra analyser
Produkter

Handla

Information

Kundtjänst