Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Aktuella analyser under hösten 

 

Grundanalysen är som vanligt aktuell. Har ett flertal prover visat på väldigt låg förekomst och det inte finns annan anledning för kontroll, behöver det inte vara nödvändigt att göra grundanalysen både vår och höst. Tänk på att det då är desto viktigare att  ta reda på om det finns förekomst av stor blodmask!

Odling för stor blodmask. Har du inte behövt avmaska det här året så passa på att göra en odling! Skulle din häst vara avmaskad så kan ni göra odlingar på andra hästar i stallet som inte är avmaskade, finns förekomst på dom så kan även din häst vara smittad. Det går bra att göra odlingarna som samlingsprov eftersom förekomst kan finnas även hos de som ännu inte visar någon. 

Bandmaskanalys. Är inte hästarna avmaskade i år med ett preparat som har effekt på bandmask, eller om det nyligen gjorts en bandmaskanalys, kan det  även vara ett bra tillfälle att göra det. Liksom odlingen går det bra att göra bandmaskanalyser som samlingsprov om man vill veta förekomst i markerna. Är det hästar som har symptom bör man göra analyserna individuellt.

Glöm inte att göra en Effekt- och resisitenskontroll efter utförd avmaskning! Det är lika viktigt att inte ha resistenta maskar på markerna, som det är att inte ha stor blodmask! Resistenta maskar är dessutom besvärligare att bli av med.

Våra analyser
Produkter

Handla

Information

Kundtjänst